Uutislistaukseen

Kannuksen seurakunta mukana EU:n osarahoittamassa aineellisen avun hankkeessa

EU-hankkeen rahoittamat maksukortit korvaavat aikaisempina vuosina jaetut EU-ruokakassit.

EU-hankkeen juliste.

Kannuksen seurakunta on mukana Kirkkopalveluiden aineellisen avun hankkeessa, joka osarahoitetaan Euroopan sosiaalirahasto plussasta (ESR+). Yhdessä tehden – tukea, tekoja ja hyvinvointia on erityisesti työttömille ja työelämän ulkopuolella oleville aikuisille sekä heidän perheilleen suunnattu hanke. Kyseessä on ryhmähanke, jota seurakuntien osalta koordinoi Kirkkopalvelut ry.

Hanketoiminnan lähtökohtana on avuntarvitsijan henkilökohtainen kohtaaminen ja hänen avuntarpeensa. Hanketoiminta tapahtuu osana normaalia diakoniatyötä, jossa ihminen kohdataan hänen kokonaistilanteensa huomioon ottaen. Palveluohjauksen ja muun avun ja tuen lisäksi hankkeen puitteissa voidaan antaa EU:n rahoittama 40 € arvoinen maksukortti. Kortilla voi hankkia välttämättömiä elintarvikkeita, kuten ruokaa ja hygieniatuotteita. Maksukortit korvaavat aikaisempina vuosina Kannuksen seurakunnassakin jaetut EU-ruokakassit.

EU-hankkeen rinnalla jatkuu normaali diakoninen avustustoiminta. Myös hävikkiruoka-apua jaetaan edelleen joka torstai klo 19 Seurakuntatalolla. Lisätietoa tästä linkistä.

Ulla-Maija (Ukka) Karvonen
Ulla-Maija (Ukka) Karvonen
Diakoniatyöntekijä
Valtakatu 13
69100 Kannus

7.12.2023 12.06