Koronarajoitusten vaikutus ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin

Keski-Pohjanmaan maakunnan alueen seurakunnat (Kokkolan rovastikunta)

Tekstiä päivitetty 30.6.2021

Tällä hetkellä voimassa ei ole kokoontumisrajoituksia, noudatamme turvavälejä ja muuta annettua hygieniaohjeistusta.wq

Kaste

Kastetilaisuudet pidetään toistaiseksi kirkossa. Pappi käy etukäteen mahdollisuuksien mukaan puhelimitse toimituskeskustelun kastettavan vanhempien/huoltajien kanssa. Pappi on mukana vain toimituksessa kirkossa.

Vihkiminen

Tapahtuu kirkossa. Vihkiaikoja voi varata kirkkoherranvirastosta p. 044 587 8630. Pappi sopii vihkiparin kanssa toimituskeskusteluajan ja harjoittelun kirkossa ennen vihkitilaisuutta.

Hautaan siunaus

Hautaan siunaukset toimitetaan Mikaelin kappelissa tai suoraan hadalla.  Kaikkien osallistujien tulee käytää hengityssuojainta, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Hautauksista sovitaan puhelimitse p. 044 587 8630 tai sähköpostitse kannus(at)evl.fi. Pappi käy mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai pappilassa toimituskeskustelun omaisten kanssa. Muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakuntatalolla. Kaikkien osallistujien tulee käytää hengityssuojainta, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Huom! Vieraat eivät ota tarjoilupöydästä itse, vaan tarjoilusta vastaava huolehtii annostelusta.

Seurakunnan tiloja vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön normaalisti

Vuokraajat huolehtivat, että turvavälejä ja hygieniaohjeita noudatetaan Soiten alueen säännösten ja ohjeiden mukaisesti. Tällä hetkellä väkimäärää ei ole rajoitettu kunhan turvaväleistä pystytään huolehtimaan. Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa Soiten sivuilta.

Toimituksista sovitaan paikanpäällä kirkkoherranvirstossa tai puhelimitset  1.7.-15.8.2021 ma -ke klo 10-14  p. 044 5878 630 / kirkkoherranvirasto tai sähköpostitse kannus(at)evl.fi