Koronarajoitusten vaikutus ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin

Keski-Pohjanmaan maakunnan alueen seurakunnat (Kokkolan rovastikunta)

Tekstiä päivitetty 28.4.2021 (Tätä tekstiä päivitetään heti kun saamme Avilta ja Tuomiokapitulilta uudet kokoontumisrajoitusohjeet, tämä lisätty 12.5.)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut 26.4.2021 määräyksen kokoontumisrajoituksista sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin ajalle 1.5.-2.5.2021. Määräys koskee myös Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin aluetta, eli näin ollen myös Kokkolan rovastikuntaa. Määräyksen mukaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkilöön. 3.5. lähtien osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön.

Tuomiokapituli ohjeistaa Avin linjauksen mukaisesti seurakuntia noudattamaan tätä ohjetta. Tämä tarkoittaa sitä, että jumalanpalveluksiin saa osallistua 20 seurakuntalaista 1.-2.5. ja 3.5.2021 alkaen 50 henkilöä. Lisäksi jumalanpalvelukset striimataan. 20/50 hengen raja koskee myös kirkollisia toimituksia, mutta aiemman ohjeen mukaisesti hautaan siunaamisessa on pientä joustoa pastoraalisin perustein. Muilta osin viitataan aiempiin ohjeisiin. Työntekijöitä ei lasketa mukaan rajoituksiin.

Kaste

Kastetilaisuudet pidetään toistaiseksi kirkossa. Pappi käy etukäteen mahdollisuuksien mukaan puhelimitse toimituskeskustelun kastettavan vanhempien/huoltajien kanssa. Pappi on mukana vain toimituksessa kirkossa.

Vihkiminen

Tapahtuu kirkossa. Vikiaikoja voi varata kirkkoherranvirastosta p. 044 587 8630. Pappi sopii vihkiparin kanssa toimituskeskusteluajan ja harjoittelun kirkossa ennen vihkitilaisuutta.

Kirkossa oleviin tilaisuuksiin saa osallistua 20 ihmistä turvavälein (pois lukien työntekijät) ja 3.5. alkaen 50 ihmistä turvavälein.

Hautaan siunaus

Hautaan siunaukset toimitetaan Mikaelin kappelissa tai suoraan hadalla. Läsnä voi olla max. 20 henkilöä (uskonnollinen tilaisuus) ja 3.5. lähtien 50 henkilöä. Kaikkien osallistujien tulee käytää hengityssuojainta, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Hautauksista sovitaan puhelimitse p. 044 587 8630 tai sähköpostitse kannus(at)evl.fi. Pappi käy mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai pappilassa toimituskeskustelun omaisten kanssa. Muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakuntatalolla, jossa voi olla läsnä 1.-2.5.2021 max. 10 henkilöä ja 3.5. alkaen 50 henkilöä (yksityistilaisuus). Kaikkien osallistujien tulee käytää hengityssuojainta, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Huom! Vieraat eivät ota tarjoilupöydästä itse, vaan tarjoilusta vastaava huolehtii annostelusta.

Seurakunnan tiloja vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön normaalisti

Vuokraajat huolehtivat, että turvavälejä ja hygieniaohjeita noudatetaan Soiten alueen säännösten ja ohjeiden mukaisesti. Tämän hetken suositusten mukaan yksityistilaisuuksiin voi osallistua 1.-2.5.2021max. 10 henkilöä ja 3.5. alkaen 50 henkilöä (päivitetty 28.4.2021). Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa Soiten sivuilta.