Rippikoulu

Rippikoulu on kirkon oma koulu, jossa saat pohtia iloisessa ja turvallisessa seurassa elämän suuria kysymyksiä: Mistä tulen? Minne menen? Mitä elämälläni tekisin? Onko Jumalaa? Mistä hänet voi löytää? Puhumme hyvän ja pahan kamppailusta, kaverisuhteista, rakkaudesta, vaikeuksista, kuolemastakin - siis kaikesta maan ja taivaan välillä. Mikään kysymys ei ole kielletty!

Rippikoulun tavoitteena on vahvistaa nuorten uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan ja varustaa heitä elämään kristittyinä (Suuri ihme - Rippikoulusuunnitelma 2017). Seurakunta lahjoittaa rippikoululaisille Raamatun, Virsikirja-Katekismuksen ja Riparikansion.

Rippikoulu käydään yleensä sen vuoden aikana, kun täytetään 15 vuotta. Isoset ovat mukana alusta asti. Vanhempia kutsutaan mukaan tiettyihin tilanteisiin rippikoulun aikana. Rippikoulu on kaikille avoin, joten sen voi käydä myös kirkkoon kuulumaton.

Mitä siitä saa?

Rippikoulusta saa kestäviä elämän eväitä. Sen lisäksi rippikoulun käyneellä on oikeus tulla konfirmoiduksi ja saada kirkollinen avioliittoon vihkiminen. Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen saa osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kastettavan kummina sekä asettua ehdolle seurakuntavaaleissa 18 vuotta täytettyään.

Konfirmaatio

Rippikoulun käynyt voi osallistua konfirmaatioon. Jos kirkkoon kuulumaton haluaa tulla konfirmoiduksi, hänen tulee ensin liittyä kirkon jäseneksi esimerkiksi osoitteessa www.liitykirkkoon.fi. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, myös kaste toimitetaan ennen konfirmaatiota.

Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa.

Kummit voivat konfirmaatiossa osallistua nuoren siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa. Konfirmaatiossa koko seurakunta rukoilee konfirmoitavan puolesta. Nuoret osallistuvat ensimmäistä kertaa itsenäisesti ehtoolliselle. Useimmissa perheissä järjestetään konfirmaation jälkeen rippijuhlat, joihin kutsutaan kummit, sukulaisia ja ystäviä.

Aikuisrippikoulu

Jäikö rippikoulu nuorena käymättä? Ei hätää, sillä sen voi käydä myös aikuisena!

Aikuisrippikoulu sisältää keskusteluja, omatoimista opiskelua ja tutustumista seurakunnan elämään. Sen voi käydä pienryhmässä tai yksityisesti. Ota yhteyttä, niin laaditaan juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva opintosuunnitelma!

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu 2021

Riparikortti

Rippikouluun kuuluu omaan seurakuntaan tutustuminen. Riparikorttiin kerätään 10 merkintää toukokuun loppuun mennessä. Merkkejä kerätään jumalanpalveluksista, nuortenilloista ja muista kotiseurakunnan tilaisuuksista. Ohjeet on merkitty korttiin.

Teemapäivät kevätkaudella 2021

Tammikuu: Starttipäivä 9.1.

Helmikuu: Rippikoulupäivä ja ehtoollisen vietto 13.2.

Maaliskuu: Ripariralli 27.3.

Huhtikuu: Diakonia- ja lähetyspäivä 17.4.

Toukokuu: Juhlat kirkonmäellä 30.5.

Huom! Myös R4 (muualla käyvät) osallistuu Ripariralliin ja Diakonia- ja lähetyspäivään.

Rippileirit kesällä 2021

R1 Päiväleiri seurakuntatalolla 7.-11.6. / konfirmaatio 13.6.

R2 Rippileiri Ruonalla 27.6.-2.7. / konfirmaatio 4.7.

R3 Rippileiri Ruonalla 4.-9.7. / konfirmaatio 11.7.

R4 Herätysliikkeen tai järjestön rippileirit

Elossa - rippikoulun jälkeen

Syystapahtuma, nuortenilta, messu, nuorten syysleiri, isoskoulutus...

Rippikoulu 2022

Ilmoittautuminen ja hinta

Uusi rippikoulukausi alkaa marraskuussa ilmoittautumisella ja aloitustapahtumalla. Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 4.-25.10.2021. Herätysliikkeen tai järjestön rippileirille menevät ilmoittautuvat myös oman seurakunnan ilmoittautumislomakkeella. He osallistuvat kotiseurakuntajaksoon omassa seurakunnassaan ennen rippileirille menoa.

Rippikoulusta peritään ruokamaksu, joka on oman seurakunnan jäseniltä 90 €. Muilta peritään 110 €. Maksuun voi tarvittaessa anoa huojennusta.

Ryhmät

Vuonna 2022 rippikouluryhmiä on kolme. Talvikauden aikana kokoonnutaan kerran kuukaudessa. Kesällä pidetään rippileirit.

R1 Päiväleiri 6.-10.6., konfirmaatio 12.6.

R2 Ruona 12.-17.6., konfirmaatio 19.6.

R3 Ruona 26.6.-1.7., konfirmaatio 3.7.

R4 Herätysliikkeen tai järjestön rippileiri

Naulakot täynnä nuorten vaatteita, mopokypäriä ja kenkiä.
Kuvakaappaus seurakunnan Instagram-tilistä, jossa kuvitteellinen Jeesuksen Tinder-profiili.
Kesän 2020 riparilla tehtiin mm. Jeesuksen some-profiili ja jaettiin tuotos seurakunnan Instagram-tilillä.

Lehtori
69100 Kannus