Suuri kuoro Kannuksen kirkon parvella.

Musiikki on Jumalan lahja

Oppi-isämme Martti Lutherin mukaan musiikki on eräs Jumalan kauneimpia ja ihanimpia lahjoja. Arkiset kokemuksemme vahvistavat tämän: musiikki lohduttaa, yhdistää, rauhoittaa, virkistää, tempaa mukaansa, antaa energiaa... lista on loputon. Musiikilla on pitkät perinteet myös uskovien elämässä: Raamatussa puhutaan paljon musiikista ja kehotetaan laulamaan ja soittamaan Jumalan kunniaksi. Musiikilla onkin suuri merkitys jumalanpalveluksissa, mutta se on olennainen osa myös seurakunnan muuta toimintaa.

Kannuksen seurakunnan musiikkielämän perustana on jumalanpalvelusmusiikki. Kirkkokuoro harjoittelee säännöllisesti, avustaa jumalanpalveluksissa ja esiintyy konserteissa. Seurakunnan tilaisuuksissa ovat tulleet tutuiksi myös kevyemmällä tyylillä virsiä ja lauluja esittävä Kirkko-orkesteri Oliivi sekä klassisen musiikin lauluyhtye KK Ensemble. Seurakunnassa on myös pieni lapsikuoro johon kanttori ottaa mielellään lisää lapsia laulamaan. Gospelkuoro Ilosanoma on uusi lauluryhmä. Aikuisten kuoroihin mahtuu myös lisää laulajia. Kansalaisopiston kamarikuoro Arietta sekä Kannuksen soittokunta esiintyvät myös jumalanpalveluksissa ja tilaisuuksissa säännöllisesti. Monet taitavat yksinlaulajat ja soittajat avustavat mielellään jumalanpalveluksissa ja esiintyvät seurakunnan järjestämissä konserteissa.

Niin nuoret kuin vanhatkin muusikot, harrastelijat ja ammattilaiset, ovat tervetulleita rikastuttamaan seurakunnan elämää musisoinnillaan! Lisätietoja saa kanttori Johanna Koivumaalta p. 044 282 4512.

Konsertit

Kannuksen seurakunta järjestää vuoden mittaan useita konsertteja. Perinteeksi ovat muodostuneet joulukonsertit sekä keväinen Yhteisvastuukonsertti, joissa esiintyvät oman seurakunnan lahjakkaat muusikot. Näiden lisäksi otamme mielellämme vastaan myös vierailevia tähtiä ja autamme konserttien järjestämisessä. Lisätietoja kanttori Johanna Koivumaalta p. 044 282 4512.

Pappilan Puistoblues

Loppukesän päivä, puisto, hyvät eväät, monipuolista musiikkia, hyvää seuraa... tätä kaikkea on Pappilan Puistoblues, koko kaupungin yhteinen musiikkitapahtuma. Puistobluesissa ei soiteta vain bluesia, vaan esiintyjiä on laidasta laitaan. Tapahtumaa ovat järjestämässä seurakunnan lisäksi mm. Kannuksen Korvenkävijät, KAMU ja Martat. Vuonna 2020 tapahtumaa ei koronapandemian vuoksi järjestetty, joten odotamme innolla vuoden 2021 Puistobluesia!

Paljon väkeä istumassa pappilan puistoon laitetuilla penkeillä.

Kirkko-orkesteri Oliivin jäsenet Kannuksen kirkon edustalla. Mukana soittimet viulu, huilu ja djembe.
Kirkko-orkesteri Oliivi eli (vas.) Olivia Ojanen, Ari Kungas, Anne Vihanta, Heli Huuki ja Markus Erkkilä.

69100 Kannus

Vuosilomalla 12. - 25.7.2021