Perheiden iltapäivät sopivat kaikille

Perheiden iltapäivät alkavat elokuussa -24. Perheiden iltapäiviä vietetään kirkossa, metsäkirkolla ja seurakuntatalolla klo 15-17. Iltapäivä alkaa toimintarasteilla, jotka kestävät 45 min - 1h. Toimintarasteilla on esim. pelaamista, erilaisia kädentaitoja (leipomista, askartelua jne.) ja tehtäviä. Toimintarastien jälkeen on Pikkukirkko (kesto 15-30min). Pikkukirkossa lauletaan lasten virsiä ja lauluja sekä kuullaan Raamatun sanoma havainnollisella tavalla ja välillä ehtoollinen. Pikkukirkossa otetaan erityisesti huomioon lapset, mutta se sopii kaiken ikäisille. Lapset saavat halutessaan myös avustaa pienissä tehtävissä, kuten kirkonkellojen soitossa, virsitaulun täyttämisessä ja kolehdinkannossa. Tehtäviin voi ilmoittautua suntiolle/lastenohjaajille ennen pikkukirkon alkua.

Kirkossa on myös leikkihuone, lasten kirjoja ja kirkkopussit, joista löytyy hiljaista puuhaa lapsille kirkonmenojen ajaksi. Pikkukirkosta saa tarran kirkkokorttiin!

Kirkkokortti

Jokaisesta kirkkoreissusta saa tarran kirkkokorttiin. Kun kortissa on viisi tarraa, saat yllätyspalkinnon! Kirkkokortit, tarrat ja palkinnot voi hakea sakastista.

JP-ryhmät

Tule mukaan jumalanpalvelusryhmään! Ryhmät valmistelevat vuorollaan jumalanpalvelusta yhdessä papin tai lehtorin ja kanttorin kanssa. Ryhmän tehtäviä ovat mm. tervetulotoivotukset ja virsikirjojen jako kirkon ovilla, raamatunluku, esirukous, kolehdinkanto ja kirkkokahvien laittaminen. Kysy lisää seurakunnan työntekijöiltä!

Lapsi soittaa kirkonkelloja yhdessä suntion kanssa.
Jumalanpalveluksissa on mukavia tehtäviä myös lapsille. Onni avustaa Esko-suntiota kirkonkellojen soitossa.
Jouluevankeliumin henkilöt seimen ympärillä Kannuksen kirkossa.
Joulun ajan pikkukirkossa vuonna 2019 nähtiin perinteinen joulukuvaelma.

Pikkukirkossa iloitaan ja hiljennytään juhlapyhien aikaan

Pikkukirkko kokoaan kirkon täyteen varhaiskasvatuksen väkeä, lapsia, vanhempia ja isovanhempia. Pikkukirkossa lauletaan lasten virsiä ja lauluja. Raamatun sanomasta ja pyhän aiheesta kerrotaan havainnollisesti. Pikkukirkko voikin rakentua vaikkapa näytelmän ympärille. Pikkukirkkoon ovat kaikki tervetulleita!

Lehtori
69100 Kannus

Kasvatustyöstä vastaava teologi, vastuualueena myös aikuis- ja lähetystyö vuosilomalla 23.-4.8.2024