Hautausmaa

Kannuksen hautausmaan portti

Tapulikatu 18, 69100 Kannus

HAUTAUSMAAJUHLAA vietetään pääsääntöisesti vuosittain heinäkuun toinen sunnuntai klo 13-14. Kokoontumispaikka on nälkävuosina kuolleiden muistomerkin läheisyydessä keskellä hautausmaata. Tilaisuudessa luetaan vuoden aikana Kannuksessa kuolleiden ja haudattujen nimet ja lauletaan yhteislauluja. Paikalla on valmiiksi jonkun verran istuimia mutta voit ottaa myös oman tuolin/retkijakkaran mukaan. Sateen sattuessa tilaisuus on Mikaelin kappelissa.

Kannuksen nykyinen hautausmaa perustettiin vuonna 1889 Ojuankankaalle. Laajennusosa otettiin käyttöön 1990-luvulla. Nyt hautausmaa on kahden hehtaarin suuruinen. Saara Juolan suunnittelema Mikaelin kappeli valmistui hautausmaalle vuonna 1981.

Hautausmaalla sijaitsee useita muistomerkkejä. Muualle haudattujen muistomerkin on suunnitellut Leila Keski-Korpi entisen paarihuoneen ja siunauskappelin paikalle. Lisäksi hautausmaalla on Lasten muistolle -muistomerkki, nälkävuosina kuolleiden muistomerkki, Suomen vapauden puolesta vuosina 1918-1945 taistelleiden muistomerkki sekä tuntemattomien vainajien muistomerkki.

Hautausmaalle valmistui vuonna 2020 uurnalehto. Uurnalehdossa on hautapaikkoja tuhkauurnille sekä Leila Keski-Korven suunnittelema muistokivi, johon lisätään vainajan tiedot silloin kun tuhkat on siroteltu hautausmaalle. Tuhkan sirottelun hoitaa aina seurakunnan työntekijä.

 

 

Hautausmaalla on kaksi parkkipaikkaa: Tokoinkadun puolella ja Tapulikadun päässä.