Haudanhoito Kannuksen seurakunnassa

Haudanhoitosopimukset tehdään vuosittain. Viimeistään huhtikuun aikana tehdään seuraavan kesän sopimukset. Edellisenä vuonna haudanhoidon maksaneelle tulee automaattisesti seuraavana keväänä huhtikuun aikana houdanhoitotarjouslasku samankaltaisena kuin se on ollut edellisenä vuonna. Maksamalla tämän tarjouslaskun eräpäivään mennessä hyväksytte haudanhoitosopimuksen, ja haudanhoito jatkuu samanlaisena kuin edellisenä kesänä. Jos haluatte sopimukseen muutoksen, ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon. 

Pitkiä haudanhoitosopimuksia ei Kannuksen seurakunnassa tehdä lainkaan. 

Haudan kesähoito kukilla

Seurakunnan kesätyöntekijät tekevät kukkapenkin. Penkkiin istutetaan yksi punainen kesälabegonia ja kaksi hopealehteä. Penkit kitketään pari kertaa kesän aikana, lannoitetaan ja kastellaan kolme kertaa viikossa kesäkuun 10. päivästä elokuun puoliväliin asti. Jos hautakivi ja kukkapenkki ovat isokokoisia, voivat omaiset halutessaan ostaa haudalle lisäkukat. Tällöin haudalle istutetaan kaksi punaista kesäbegoniaa ja neljä hopealehteä. 

Toivomme, että omaiset eivät istuta seurakunnan istuttamien kukkien lisäksi haudalle omia kukkiaan. Jos kukkia on penkissä liikaa, ne voivat huonosti eivätkä pääse kasvamaan kunnolla. Jos omaiset haluavat valita ja istuttaa kukat itse, suosittelemme alla olevaa vaihtoehtoa.

Haudan kasteluhoito

Seurakunnan kesätyöntekijät tekevät kukkapenkin, johon omaiset istuttavat haluamansa kukat. Työntekijät kitkevät (pari kertaa kesän aikana), lannoittavat ja kastelevat hautoja  kolme kertaa viikossa kesäkuun 10. päivästä elokuun puoliväliin saakka. 

Hautakiven oikaisu

Jos omaiset huomaavat, että hautakivi on vinossa, kallistunut tai painunut, seurakunnalta voi tilata hautakiven oikaisun. Oikaisu tehdään aina omaisten luvalla ja vastuulla. Halutessaan omaiset voivat olla paikalla, kun hautakiveä oikaistaan.

Hinnasto v. 2024

  • Haudan kesähoito kukilla 55 €
  • Lisäkukat 22 €
  • Haudan kasteluhoito 36 €
  • Posti- ja laskutuskulut 3 €
  • Hautakiven oikaisu 42 €

Hinnasto v. 2025

  • Haudan kesähoito kukilla 66 €
  • Lisäkukat 22 €
  • Haudan kasteluhoito 44 €
  • Posti- ja laskutuskulut 3 €

Laskun voi maksaa myös kirkkoherranvirastossa käteisellä tai pankkikortilla, jolloin posti- ja laskutuskuluja ei peritä. Paperilaskua maksettaessa on erittäin tärkeää käyttää laskussa olevaa viitenumeroa. Muuten tieto siitä, kenen haudanhoitolasku on maksettu, jää välittymättä seurakunnalle. 

 

Hautakiviä ja istutuksia Kannuksen hautausmaalla.
Hautakiviä ja istutuksia Kannuksen hautausmaalla.
Valtakatu 13
69100  Kannus

Avoinna maanantaista torstaihin klo 10-14.
Ajalla 26.2.-3.3.2024 kirkkoherranvirasto avoinna ma-ti klo 10-14 ja ke 11-14.
Viraston ollessa suljettuna, voit soittaa suoraan työntekijöille, kts. henkilöiden yhteystiedot sivustolta