Haudanhoito Kannuksen seurakunnassa

Haudanhoitosopimukset tehdään vuosittain. Viimeistään huhtikuun aikana tehdään seuraavan kesän sopimukset. Edellisenä vuonna haudanhoidon maksaneelle tulee automaattisesti seuraavana keväänä huhtikuun aikana haudanhoitotarjouslasku samankaltaisena kuin se on ollut edellisenä vuonna. Maksamalla tämän tarjouslaskun eräpäivään mennessä hyväksytte haudanhoitosopimuksen, ja haudanhoito jatkuu samanlaisena kuin edellisenä kesänä. Jos haluatte sopimukseen muutoksen, ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon. 

Pitkiä haudanhoitosopimuksia ei Kannuksen seurakunnassa tehdä lainkaan. 

Haudan kesähoito kukilla

Seurakunnan kesätyöntekijät tekevät kukkapenkin. Penkkiin istutetaan yksi punainen kesäbegonia ja kaksi hopealehteä. Penkit kitketään pari kertaa kesän aikana, lannoitetaan ja kastellaan kolme kertaa viikossa kesäkuun 10. päivästä elokuun puoliväliin asti. Jos hautakivi ja kukkapenkki ovat isokokoisia, voivat omaiset halutessaan ostaa haudalle lisäkukat. Tällöin haudalle istutetaan kaksi punaista kesäbegoniaa ja neljä hopealehteä. 

Toivomme, että omaiset eivät istuta seurakunnan istuttamien kukkien lisäksi haudalle omia kukkiaan. Jos kukkia on penkissä liikaa, ne voivat huonosti eivätkä pääse kasvamaan kunnolla. Jos omaiset haluavat valita ja istuttaa kukat itse, suosittelemme alla olevaa vaihtoehtoa.

Haudan kasteluhoito

Seurakunnan kesätyöntekijät tekevät kukkapenkin, johon omaiset istuttavat haluamansa kukat. Työntekijät kitkevät (pari kertaa kesän aikana), lannoittavat ja kastelevat hautoja  kolme kertaa viikossa kesäkuun 10. päivästä elokuun puoliväliin saakka. 

Hautakiven oikaisu

Jos omaiset huomaavat, että hautakivi on vinossa, kallistunut tai painunut, kirkkoherranvirastoon voi olla yhteydessä ja tilata hautakiven oikaisun. Seurakunnan kautta tilatut hautakiven oikaisut suorittaa yrittäjä Heikki Saarikoski. Heikki Saarikoski laskuttaa kiven oikaisun suoraan asiakkaalta. Hinnat:  120€/hautakivi, mikäli oikaistavana on samalla henkilöllä useampi kivi vähennetään aina 20€/ kivi seuraavista oikaistavista kivistä. 1. kivi 120€, 2. kivi100€, 3. kivi 80€ jne. Hinnat sisältävät työn, materiaalit ja arvonlisäveron. Hautakiven oikaisussa, nostetaan hautakivi ja pohjakivi pois paikaltaan, maata kaivetaan, laitetaan soraa, laitetaan myös Finnfoam eristelevyä kaistale ja kivet laitetaan takaisin suoristettuna paikalleen. Maan ei pitäisi tämän jälkeen routia kiven alta, vaan kivi pysyy suorassa vuodesta toiseen.

Omaiset voivat oikaista hautakiven myös itse, tai tilata palvelun joltain hautakivifirmalta suoraan.

Hinnasto v. 2024

  • Haudan kesähoito kukilla 55 €
  • Lisäkukat 22 €
  • Haudan kasteluhoito 36 €
  • Posti- ja laskutuskulut 3 €

Hinnasto v. 2025

  • Haudan kesähoito kukilla 66 €
  • Lisäkukat 22 €
  • Haudan kasteluhoito 44 €
  • Posti- ja laskutuskulut 3 €

Laskun voi maksaa myös kirkkoherranvirastossa käteisellä tai pankkikortilla, jolloin posti- ja laskutuskuluja ei peritä. Paperilaskua maksettaessa on erittäin tärkeää käyttää laskussa olevaa viitenumeroa. Muuten tieto siitä, kenen haudanhoitolasku on maksettu, jää välittymättä seurakunnalle. 

 

Hautakiviä ja istutuksia Kannuksen hautausmaalla.
Hautakiviä ja istutuksia Kannuksen hautausmaalla.
Valtakatu 13
69100  Kannus

Avoinna:
Syys-toukokuun aikana ma-to klo 10-14
Kesä-elokuun aikana ma-ke klo 10-14
Viraston ollessa suljettuna, voit soittaa suoraan työntekijöille, kts. henkilöiden yhteystiedot sivustolta