Haudanhoito Kannuksen seurakunnassa

Haudanhoitosopimukset tehdään vuosittain. Edellisenä vuonna haudanhoidon maksaneelle tulee automaattisesti seuraavana keväänä huhtikuun aikana houdanhoitotarjouslasku samankaltaisena kuin se on ollut edellisenä vuonna. Maksamalla tämän tarjouslaskun hyväksyy haudanhoitosopimuksen, ja haudanhoito jatkuu samanlaisena kuin edellisenä kesänä.

Pitkiä haudanhoitosopimuksia ei Kannuksen seurakunnassa tehdä lainkaan. Jos omaiset haluavat pitkän sopimuksen, he voivat sopia pankin kanssa haudanhoitotilistä ja siitä, että Kannuksen seurakunta lähettää vuosittain haudanhoitolaskun suoraan pankkiin. Jos omaiset tekevät tällaisen sopimuksen pankin kanssa, tulee kirkkoherranvirastoon ilmoittaa kyseiseen hautaan haudattujen nimet ja kuolinajat sekä laskutusosoite (pankin osoite), tilin nimi ja tilinumero.

Vanhojen, pitkien haudanhoitosopimusten päättymisestä ei ilmoiteta omaisille erikseen. Pitkässä hoidossa olevilla haudoilla on hoitomerkki, jossa näkyy vuosiluku, johon saakka sopimus on voimassa. Jos omaiset haluavat jatkaa haudanhoitosopimusta, tulee heidän olla yhteydessä kirkkoherranvirastoon. Omaisten käydessä haudalla on hyvä tarkistaa, että hoitomerkit ovat paikallaan niillä haudoilla, joilla niiden kuuluisikin olla. Jos merkkiä ei ole, kannattaa ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon. Tällöin sopimus tarkistetaan ja haudalle viedään tarvittaessa uusi merkki hävinneen tilanne.

Haudan kesähoito kukilla

Seurakunnan kesätyöntekijät tekevät kukkapenkin. Penkkiin istutetaan yksi punainen mukulapegonia ja kaksi hopealehteä. Penkit kitketään, lannoitetaan ja kastellaan kolme kertaa viikossa kesäkuun 10. päivästä elokuun puoliväliin asti. Jos hautakivi ja kukkapenkki ovat isokokoisia, voivat omaiset halutessaan ostaa haudalle lisäkukat. Tällöin haudalle istutetaan kaksi punaista mukulapegoniaa ja neljä hopealehteä.

Toivomme, että omaiset eivät istuta seurakunnan istuttamien kukkien lisäksi haudalle omia kukkiaan. Jos kukkia on penkissä liikaa, ne voivat huonosti eivätkä pääse kasvamaan kunnolla. Jos omaiset haluavat valita ja istuttaa kukat itse, suosittelemme alla olevaa vaihtoehtoa.

Haudan kasteluhoito

Seurakunnan kesätyöntekijät tekevät kukkapenkin, johon omaiset istuttavat haluamansa kukat. Työntekijät kitkevät, lannoittavat ja kastelevat hautoja  kolme kertaa viikossa kesäkuun 10. päivästä elokuun puoliväliin saakka.

Hautakiven oikaisu

Jos omaiset huomaavat, että hautakivi on vinossa, kallistunut tai painunut, seurakunnalta voi tilata hautakiven oikaisun, Oikaisu tehdään aina omaisten luvalla ja vastuulla. Halutessaan omaiset voivat olla paikalla, kun hautakiveä oikaistaan.

Hinnasto

• Haudan kesähoito kukilla 55 €
  • Lisäkukat 22 €
  • Haudan kasteluhoito 36 €
  • Posti- ja laskutuskulut 4 €
  • Hautakiven oikaisu 42 €

Laskun voi maksaa myös kirkkoherranvirastossa käteisellä tai pankkikortilla, jolloin posti- ja laskutuskuluja ei peritä. Paperilaskua maksettaessa on erittäin tärkeää käyttää laskussa olevaa viitenumeroa. Muuten tieto siitä, kenen haudanhoitolasku on maksettu, jää välittymättä seurakunnalle.

Hautakiviä ja istutuksia Kannuksen hautausmaalla.
69100  Kannus

Avoinna maanantaista torstaihin klo 10-14. Asiakaspalvelu toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla.