Koululaisille

Mukavaa tekemistä, kavereita, turvallisia aikuisia ja Taivaan Isän huolenpitoa. Kuulostaako hyvältä? Tule mukaan seurakunnan toimintaan!

Alakouluikäiset kokoontuvat kerhoihin koululla omien luokkakavereiden kanssa Märsylässä ja Roikolassa. Näitä kerhoja pitää nuorisotyönohjaaja Elina Yli-Jylhä. Poikakerho on 4.-6. luokkalaisten poikien oma kerho, jota vetää Mikael Kuutti. Poikakerhossa tutustutaan Raamattuun ja tehdään esimerkiksi käsitöitä ja retkiä "miesporukalla". Pääsääntöisesti poikakerho kokoontuu Kulumassa seurakuntatalolla. Kesällä kouluikäiset lapset pääsevät leirille luonnon helmaan.

Normaalisti alakouluikäisille järjestetään kuukausittain Donkkis-toimintailta seurakuntatalolla, mutta koronan aiheuttamien varotoimien vuoksi Donkkikset ovat nyt tauolla. Donkkikset kokoavat kymmeniä lapsia toimintapisteille, raamattuopetukseen ja nyyttäreille. Donkkis järjestetään yhdessä Kansanlähetyksen kanssa, ja illan onnistumisessa on merkittävä rooli vapaaehtoisilla nuorilla ja aikuisilla. Muutenkin otamme mielellämme sekä lapsia, nuoria että aikuisia mukaan suunnittelemaan ja järjestämään toimintaa.

Seurakunnan ja koulujen yhteistyö on tiivistä. Järjestämme yhdessä kirkkoseikkailuja, oppitunteja, ryhmäytyksiä ja jumalanpalveluksia. Aamunavaukset ovat nyt poikkeuksellisesti tauolla, mutta oppilaat saavat virtuaalisia terveisiä kotiseurakunnastaan. Kaupungin kanssa järjestetään myös joka vuosi yhteiset Kymppisynttärit. Seurakuntamme on mukana myös Harrastamisen Suomen mallissa vetämässä kerhoja. Kaikki kerhot ovat lapsille ja nuorille maksuttomia.

Partio kokoaa valtavan joukon lapsia ja nuoria toimintansa piiriin joka viikko. Seurakunta toimii Kannuksen Korvenkävijöiden taustayhteisönä ja seurakunnan puolelta yhteyshenkilönä on nuorisotyönohjaaja. Partion kanssa toteutetaan yhdessä mm. Partio-Donkkis, Partiomessu, Itsenäisyyspäiväjuhla ja vaikka ja mitä. Partio on mukana monissa seurakunnan isoissa tapahtumissa.

Olet lämpimästi tervetullut! Lisätietoja antavat nuorisotyönohjaaja Elina Yli-Jylhä ja kasvatustyöstä vastaava lehtori Anne Vihanta.

Nuorisotyönohjaaja Elina sekä kouluikäinen poika, jotka pitävät kasvoillaan karkkikepeistä muotoiltuja sydämiä
Nuorisotyönohjaaja Elina käy kouluilla pitämässä kerhoja.

Digipysäkki

Digipysäkki on kuukausittain alakouluille ja päivähoitoon lähetettävä hartausvideo, jonka ovat tehneet seurakunnan lastenohjaajat. Digipysäkin voi katsoa päivänavauksena tai hartaushetkenä ohjaajan valitsemana aikana. Koska aamunavaukset ovat toistaiseksi tauolla koronarajoitusten vuoksi, digipysäkki tuo terveiset seurakunnasta.

69100 Kannus

Vuosilomalla 20.6.-7.8.2022

Lehtori
69100 Kannus