Uutislistaukseen

PariAsiaa-parisuhdeillat alkavat huhtikuussa

Kaikille avoimessa luentosarjassa paneudutaan aikuisiän tärkeimpään ihmissuhteeseen kuuden eri teeman valossa. Luennoitsijoina perheneuvoja Hanna Byskata ja perhe- ja paripsykoterapeutti Seppo Viljamaa Keski-Pohjanmaan Perheasiain neuvottelukeskuksesta.

PariAsiaa-parisuhdeilloissa käsitellään parisuhteen koukeroita kuudesta eri näkökulmasta. Kannuksen seurakunnan ja Keski-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksen järjestämiä luentoja voi tulla kuuntelemaan pariskuntana tai yksin. Illan aikana käydään myös keskusteluja ja tehdään harjoituksia, joihin osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Harjoitukset voivat olla esimerkiksi oman puolison kanssa tehtäviä kotitehtäviä.

Luentojen ajaksi järjestetään lastenhoito, ja luentojen jälkeen on tarjolla iltapalaa. Iltapalan hinta on 3 €/aikuinen. Lastenhoitoon ja iltapalalle pitää ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautumiset voi tehdä joka kerta erikseen edellisen viikon torstaihin mennessä. Ilmoittautumislomake löytyy tästä linkistä.

Ensimmäisen kerran 11.4. teemana on Virtaa parisuhteeseen. Viihdytkö parisuhteessasi? Onko siinä hyvä olla? Toisen illan 18.4. teema Avaimia vuorovaikutukseen johdattelee puhumisen ja kuuntelemisen taitoon. Kolmannen illan teema 25.4. Oivalluksia tunnetaidoista antaa työkaluja tunteiden tunnistamiseen, tunteista puhumiseen ja niiden näyttämiseen. Neljäntenä iltana 9.5. Kipinöitä kosketukseen pohditaan, mistä löytää kipinöitä parisuhteen läheisyyteen ja seksiin. Viidennen illan 23.5. teema tarjoaa Perustyökaluja ristiriitoihin, ja viimeisellä eli kuudennella kerralla 30.5. saadaan Syventäviä työkaluja ristiriitoihin. Niiden avulla ratkaistaan parisuhteen riitoja rakentavasti.

Parisuhdeilloissa alustavat yhdessä tai vuorotellen perheneuvoja Hanna Byskata ja perheneuvoja, perhe- ja paripsykoterapeutti Seppo Viljamaa.

Ulla-Maija (Ukka) Karvonen
Ulla-Maija (Ukka) Karvonen
Diakoniatyöntekijä
Valtakatu 13
69100 Kannus

21.3.2023 14.36