Kannuksen seurakunta hätämajoittaa Ukrainasta sotaa pakenevia

Kannuksen seurakunta on vastaanottanut tiistaina 7 sotaa paennutta ukrainalaista. Torstaina on tulossa lisää henkilöitä. Ukrainasta tulleet ovat naisia ja lapsia.

Ukrainasta tulleet on majoitettu seurakuntatalon nuorisotiloihin perustettuihin hätämajoitustiloihin. Seurakunnan toiminta jatkuu normaaliin tapaan muissa seurakunnan tiloissa. Toivomme tiloihin majoitetuille rauhallista ympäristöä.

Hätämajoitustiloja on ollut perustamassa seurakunnan vapaaehtoiset yhdessä työntekijöiden kanssa. Hätämajoitukseen tulleille on saatu runsaasti vaatteita ja muuta tarvittavaa. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille monin eri tavoin avustaneille ja työtä tehneille!

Seurakunta on varautunut ottamaan sotaa pakenevia myös jatkossa ja tätä varten järjestetään tarpeen mukaan keräyksiä, joista tiedotetaan erikseen. Seurakunta hakee varoja hätämajoitukseen otettujen avustamiseen Kirkkopalvelut ry:n Kotimaanavun kautta. Keräyksen avautumisesta tiedotetaan seurakunnan nettisivuilla, somessa ja kirkollisissa ilmoituksissa.

Seurakunta keskittyy hätämajoituksen järjestämiseen, pidempiaikainen majoitus toteutuu muiden tahojen kautta.

Lisätietoja antavat Kannuksen seurakunnan kirkkoherra Sakari Typpö 044-2824510 ja diakoniatyöntekijä Ulla-Maija Karvonen 044-2824514.

23.3.2022 10.54