Koronarajoitusten vaikutus ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin

Keski-Pohjanmaan maakunnan alueen seurakunnat (Kokkolan rovastikunta)

Tekstiä päivitetty 4.6.2021

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut määräyksen kokoontumisrajoituksista sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin ajalle 1.6.2021 - 15.6.2021. Määräys koskee myös Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin aluetta, eli näin ollen myös Kokkolan rovastikuntaa. Määräyksen mukaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkilöön sisätiloissa ja 50 henkilöä ulkotiloissa.

Tuomiokapituli ohjeistaa Avin linjauksen mukaisesti seurakuntia noudattamaan tätä ohjetta. Tämä tarkoittaa sitä, että jumalanpalveluksiin saa osallistua  10 seurakuntalaista 1.6. saakka. Lisäksi jumalanpalvelukset striimataan. 10/50 hengen raja koskee myös kirkollisia toimituksia, mutta aiemman ohjeen mukaisesti hautaan siunaamisessa on pientä joustoa pastoraalisin perustein. Muilta osin viitataan aiempiin ohjeisiin. Työntekijöitä ei lasketa mukaan rajoituksiin.

Kaste

Kastetilaisuudet pidetään toistaiseksi kirkossa. Pappi käy etukäteen mahdollisuuksien mukaan puhelimitse toimituskeskustelun kastettavan vanhempien/huoltajien kanssa. Pappi on mukana vain toimituksessa kirkossa.

Vihkiminen

Tapahtuu kirkossa. Vihkiaikoja voi varata kirkkoherranvirastosta p. 044 587 8630. Pappi sopii vihkiparin kanssa toimituskeskusteluajan ja harjoittelun kirkossa ennen vihkitilaisuutta.

Kirkossa oleviin tilaisuuksiin saa osallistua 10 ihmistä turvavälein (pois lukien työntekijät).

Hautaan siunaus

Hautaan siunaukset toimitetaan Mikaelin kappelissa tai suoraan hadalla. Läsnä voi olla max. 10 henkilöä, ulkona siunaus haudalla max. 50 henkilöä (uskonnollinen tilaisuus). Kaikkien osallistujien tulee käytää hengityssuojainta, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Hautauksista sovitaan puhelimitse p. 044 587 8630 tai sähköpostitse kannus(at)evl.fi. Pappi käy mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai pappilassa toimituskeskustelun omaisten kanssa. Muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakuntatalolla, jossa voi olla läsnä  max. 10 henkilöä (yksityistilaisuus). Kaikkien osallistujien tulee käytää hengityssuojainta, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Huom! Vieraat eivät ota tarjoilupöydästä itse, vaan tarjoilusta vastaava huolehtii annostelusta.

Seurakunnan tiloja vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön normaalisti

Vuokraajat huolehtivat, että turvavälejä ja hygieniaohjeita noudatetaan Soiten alueen säännösten ja ohjeiden mukaisesti. Tämän hetken suositusten mukaan yksityistilaisuuksiin voi osallistua 15.6. 2021 saakka max. 10 henkilöä. Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa Soiten sivuilta.

Toimituksista sovitaan vain puhelimitse 15.6.2021 saakka, kirkkoherranvirasto p. 044 5878 630 / Ruut Erkkilä, seurakuntasihteeri, 14.-20.6.2021 (kirkkoherranvirasto on kiinni) kirkkoherran Erkki Huuki p. 044 2824 510.