Koronarajoitusten vaikutus ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin

Keski-Pohjanmaan maakunnan alueen seurakunnat (Kokkolan rovastikunta)

Tekstiä päivitetty 13.9.2021

Noudatamme Länsi-Suomen AVI:n ja Soiten voimassa olevaa ohjeistusta kokoontumisrajoituksista, turvaväleistä ja muusta annetusta hygieniaohjeistukseta.

Kaste

Kastetilaisuudet pidetään toistaiseksi kirkossa. Pappi käy etukäteen mahdollisuuksien mukaan puhelimitse toimituskeskustelun kastettavan vanhempien/huoltajien kanssa. Pappi on mukana vain toimituksessa kirkossa.

Vihkiminen

Tapahtuu kirkossa. Vihkiaikoja voi varata kirkkoherranvirastosta p. 044 587 8630. Pappi sopii vihkiparin kanssa toimituskeskusteluajan ja harjoittelun kirkossa ennen vihkitilaisuutta.

Hautaan siunaus

Hautaan siunaukset toimitetaan Mikaelin kappelissa tai suoraan hadalla.  Kaikkien osallistujien tulee käytää hengityssuojainta, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Hautauksista sovitaan puhelimitse p. 044 587 8630 tai sähköpostitse kannus(at)evl.fi. Pappi käy mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai pappilassa toimituskeskustelun omaisten kanssa. Muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakuntatalolla.

Seurakunnan tiloja vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön. Seurakuntatalon pääkeittiö on remontissa ja pois käytöstä 31.12.2021 saakka. Seurakuntatalon puolella ei ole ruoanlaittomahdollisuutta remontin aikana.

Vuokraajat huolehtivat, että turvavälejä ja hygieniaohjeita noudatetaan Soiten alueen säännösten ja ohjeiden mukaisesti. Tällä hetkellä yksityistilaisuuksien väkimäärää ei ole rajoitettu, kunhan turvaväleistä pystytään huolehtimaan. Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa Soiten sivuilta.