Joulu 2023 diakoniatyössä

Adventin aikaan vierailemme laitoksissa asuvien luona esittämässä joulunäytelmää, joka kertoo joulun sanomasta. Erityisryhmille järjestetään omia joulujuhlia. Tervetuloa myös muihin adventin ja joulun ajan tapahtumiin! Tapahtumat löytyvät tästä linkistä.

Joulu ja sen mahdolliset kustannukset eivät ole peruste taloudelliselle avulle, vaan taloudellista apua myönnetään aina vain välttämättömiin menoihin. Lapsiperheitä tukeaksemme järjestämme kuitenkin Joulupuu-keräyksen, ja muut voivat kysyä jouluruokakasseja. Kaikille yksinäisille ja vähävaraisille järjestetään perinteinen jouluruokailu. Katso lisätietoja alta! Alta näet myös minkälaisia auttamismahdollisuuksia seurakunta tarjoaa sinulle, joka pystyt auttamaan toisia.

Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräykseen voivat ilmoittautua kannuslaiset lapsiperheet. Keräyksen kautta lapset saavat joululahjat, ja myös lahjatoiveen voi esittää. Ilmoittautumiset diakoniatyöntekijälle numeroon 044 282 4514 tai sähköpostilla ulla-maija.karvonen@evl.fi. Ilmoita lapsen sukupuoli (jos haluat), ikä ja lahjatoive. Perheiden nimet jäävät vain diakoniatyöntekijän tietoon. Joulupuu-keräys toteutetaan yhteistyössä Kannuksen MLL:n ja S-marketin kanssa. 

Jouluruokakassit

Yksin ja kaksin elävillä vähävaraisilla kannuslaisilla henkilöillä, kuten työttömillä ja eläkeläisillä, on mahdollisuus kysyä jouluruokakassia soittamalla 8.12. mennessä diakoniatyöntekijälle numeroon 044 282 4514. Jouluruokakassi sisältää perinteiset jouluruuat ja -herkut. Kasseja on jaossa rajallinen määrä.

Yksinäisten ja vähävaraisten jouluruokailu

Yksinäisten ja vähävaraisten jouluruokailu järjestetään Seurakuntatalolla tiistaina 19.12. klo 17. Tarjolla on perinteinen jouluateria, jouluista ohjelmaa, joululauluja ja lopuksi hyvät pullakahvit. Tilaisuus on maksuton, ei ilmoittautumista. Kaikki ruoka on laktoositonta ja tarvittaessa saatavilla myös gluteenittomana.

Haluatko auttaa?

S-marketin aulaan pystytetään joulupuu, jonka oksille laitetaan pakettikortteja. Kortissa on kannuslaisen lapsen sukupuoli, ikä ja lahjatoive. Voit hakea kuusesta kortin ja ostaa joko toivotun tai muun lapselle sopivan lahjan. Paketoi lahja ja kiinnitä kuusesta hakemasi kortti lahjaan. Vie paketti kuusen alle 10.12. mennessä, niin lahja ehditään toimittaa saajalleen ajoissa. Tähän keräykseen käyvät vain uudet tuotteet, ei kierrätetyt tai käytetyt. Lisätietoa diakoniatyöntekijältä p. 044 282 4514.

Teetkö villasukkia yli oman tarpeen? Haluaisitko lahjoittaa niitä hyvään tarkoitukseen? Aikuisten kokoisia sukkia otetaan kiitollisina vastaan ympäri vuoden. Niitä annetaan mm. vanhuksille syntymäpäivälahjoina sekä mahdollisuuksien mukaan yksinäisille ja vähävaraisille. Lasten sukkia on toistaiseksi riittävästi. Villasukkia voi toimittaa kirkkoherranvirastoon aukioloaikojen puitteissa tai suoraan työntekijöille esimerkiksi seurakunnan tilaisuuksissa. Kerro tällöin, että sukat ovat diakoniatyölle.

Keräämme vähävaraisille jaettaviin jouluruokakasseihin kuivaelintarvikkeita lahjoituksina. Toivomme seuraavat tuotteet valmiiksi pussitettuna: kahvipaketti, piparkakkuja, alkoholitonta glögiä, suklaakonvehtirasia ja kynttilä. Muovikassiin pakatut tuotteet voi toimittaa 11.12. mennessä kirkkoherranvirastoon aukioloaikojen puitteissa tai suoraan työntekijöille. Tuotteet voi kerätä kassiin vaikka kimpassa ystävien tai työporukan kesken!

Joulukuusi
Avustuspyyntöjen soittoajat: ma klo 10-11, ke klo 9-10, to klo 14-15. Avoin vastaanotto to klo 13-14.
Parhaiten diakoniatyöntekijän saa kiinni yllä olevina aikoina.