Yhteystiedot

Kannuksen seurakunta
Valtakatu 13
69100 Kannus
p. 044 5878 630
fax. 06 873 873
kannus(at)evl.fi
Asiakaspalvelu hoidetaan toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostitse.

Messu

Sunnuntaisin jumalanpalvelus/messu klo 10.00 kirkossa

Joka kuukauden 1. su perhekirkko klo 10 kirkossa. Ei kesäaikaan!

Ajankohtaista

5.1.2021Jumalanpalvelusten kolehtikohteetLue lisää »8.12.2020Hautajaisten, ristiäisten ja vihkimisten järjestäminen Kannuksen seurakunnassaLue lisää »29.6.2020Ruoka-apuaLue lisää »11.2.2020Lapsille tekemistä Lastenkirkko.fiLue lisää »23.12.2019Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut 01.01.2020 alkaenLue lisää »26.9.2019Hyvällä Tuulella lähetysjuhlien 2019 kuvia ja videoitaLue lisää »26.3.2019alkaen 1.2.2019 haudanhoitosopimukset/hautakiven oikaisutLue lisää »10.1.2019Kannuksen seurakunnan laskutusosoiteLue lisää »

Kokoukset

Diakoniatyö 

Diakoniatyöntekijä on kesäkuussa rippikoulutyössä ja sen vuoksi tavoitettavissa numerosta 044 282 4514 vain keskiviikkona 17.6. klo 10-14 sekä kesätauon jälkeen normaalisti maanantaista 10.8. alkaen. Ruoka-apua jaetaan kesälläkin joka torstai klo 19 seurakuntatalolla, mutta taloudellisia avustuksia ei kesätauon aikana voida antaa. Sosiaalipäivystyksen puhelinnumero on 044 780 9173.

 

Diakoniatoimisto

Joulupuu-keräys

Työntekijät

Kehitysvammaistyönpastori Tuire Wuorijärvi sähköpostiosoite ja puh. Tuire Wuorijärvi esittely

DIAKONIATYÖ

Diakonia on kristillisestä rakkaudesta lähtevää palvelua, rinnalla kulkemista ja toivon ylläpitämistä. Seurakunnassamme on yksi diakonian virka.

Diakoniatyön tavoitteena on auttaa niitä, joita muut eivät auta. Apu voi olla hengellistä, henkistä tai aineellista. Seurakunnassamme diakoniaa toteuttaa työntekijöiden lisäksi suuri joukko seurakuntalaisia. Diakonia, lähimmäisen auttaminen, onkin jokaisen seurakuntalaisen tehtävä. Se on kristillinen elämäntapa.

Kenenkään ei tarvitse jaksaa yksin. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään esimerkiksi silloin, kun

- Koet yksinäisyyttä. Diakoniatyöntekijä voi tehdä kotikäyntejä varsinkin vanhusten ja sairaiden luokse.

- Sinulla on surua, kriisi tai muu vaikea tilanne, josta haluaisit puhua.

- Perheessä tai parisuhteessa on vaikeita asioita, joihin ette itse löydä ratkaisuja.

- Olet sairastunut vakavasti ja kaipaat tukea.

- Haluat keskustella hengellisistä kysymyksistä.

- Olet huolissasi apua tarvitsevasta lähimmäisestä.

- Et tiedä, "miltä luukulta" saisit tarvitsemaasi apua.

- Alkoholi tai päihteet hallitsevat elämääsi.

- Jokin asia painaa mieltäsi, etkä tiedä kenelle puhua siitä.

- Rahatilanteesi ahdistaa. Voimme yhdessä pohtia, mistä vaikea tilanne johtuu, miten siitä selvitään ja miten sen voisi jatkossa välttää. Tarvittaessa voimme tehdä yhteistyötä kaupungin talous- ja velkaneuvojan kanssa. Joissakin tilanteissa voi taloudellinen avustus olla mahdollinen. Ensisijainen avustusmuoto seurakunnassamme on ruoka-apu, jota jaetaan joka viikko torstaisin (juhlapyhinä muutoksia aikataulussa) klo 19 seurakuntatalolla.

- Haluaisit tehdä jotakin lähimmäisten auttamiseksi.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Diakoniatyöntekijä Ulla-Maija Karvonen, puh. 044 2824 514 (parhaiten tavoitettavissa aamupäivisin, voit jättää myös soittopyynnön) ja sähköposti: ulla-maija.karvonen@evl.fi

Diakoniatyöstä vastaava työntekijä, kirkkoherra Erkki Huuki puh. 044 2824 510 ja sähköposti: erkki.huuki@evl.fi

Diakoniatyön säännöllistä toimintaa ovat

- Aikuisten päiväkerho (vanhemmalle väelle) Kannuksen seurakuntatalolla parittomien viikkojen tiistaina. Klo 11 on yhteinen lounas perhekerhon kanssa, ja varsinainen kerho-ohjelma klo 11.30-13. Lounaan hinta on 3 € / keittoruoka, 4 € / laatikkoruoka. Kerhossa nautitaan pullakahvit, ja sen hinta on 1 €. Muu ohjelma koostuu hartaudesta, virsistä, yhteisestä keskustelusta, joskus askartelusta tms. ja yhdessäolosta.

- Aikuisten päiväkerho (vanhemmalle väelle) Eskolan rukoushuoneella parillisten viikkojen maanantaina klo 12-13.30. Kerhossa nautitaan pullakahvit, hinta 1 €. Muu ohjelma koostuu hartaudesta, virsistä, yhteisestä keskustelusta, joskus askartelusta tms. ja yhdessäolosta. Eskolan kerholaiset ovat tervetulleita Kannuksen kerhon lounaalle milloin tahansa.

- Joka torstai hartaudet Kotirannassa klo 13 ja Puistolassa klo 14.

- Joka toinen keskiviikko hartaudet terveyskeskuksen vuodeosastolla klo 10.30 ja Keltasirkussa klo 14. Joka toinen kuukausi ehtoollishartaus.

- Ruoka-apu seurakuntatalolla torstaisin klo 19. Jaossa on kauppojen hävikkiruokaa: maitotuotteita, lihatuotteita, kasviksia ja hedelmiä, leipää ja vaihtelevasti muitakin tuotteita. Ruoka-apua voivat hakea kaikki, jotka sitä kokevat tarvitsevansa. Tulotietoja ei kysellä. Juhlapyhien aikaan poikkeuksia, joista ilmoitetaan Lestijoki-lehdessä ja Facebookissa.

- Kehitysvammaisten kerho Auringonkukkakodilla parillisten viikkojen tiistaina klo 14.45-15.15.

- Aamurukous Pappilan vintillä maanantaisin klo 9. Raamatun tekstien, virsien ja rukouksen äärellä hiljentyen on hyvä aloittaa arjen touhut.

- Sururyhmät: yksi keväällä ja yksi syksyllä. Ryhmässä keskustellaan luottamuksellisesti surun kanssa elämisestä, arjesta selviämisestä, kaipauksesta sekä monesta muusta suruun liittyvästä aiheesta.

Lisäksi seurakunnassamme järjestetään myyjäisiä ja tapahtumia sekä eri ryhmien leiripäiviä ja retkiä. Syntymäpäiväkäyntejä 80-, 90-, ja sitä vanhempien seurakuntalaisten luokse tekevät diakoniajohtokunnan jäsenet, diakoniatyöntekijä sekä papit. Moniin tehtäviin tarvitaan seurakuntalaisten apua, joten jos sinulla on aikaa ja halua olla avuksi, ole yhteydessä! Ajankohtaista tietoa tilaisuuksista ja tapahtumista löytyy seurakunnan kirkollisista uutisista Lestijoki-lehdestä sekä Facebookista sivulta Kannuksen seurakunta.