Yhteystiedot

Kannuksen seurakunta
Valtakatu 13
69100 Kannus
p. 044 5878 630
fax. 06 873 873
kannus(at)evl.fi
Asiakaspalvelu hoidetaan toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostitse.

Messu

Sunnuntaisin jumalanpalvelus/messu klo 10.00 kirkossa

Joka kuukauden 1. su perhekirkko klo 10 kirkossa. Ei kesäaikaan!

Ajankohtaista

5.1.2021Jumalanpalvelusten kolehtikohteetLue lisää »8.12.2020Hautajaisten, ristiäisten ja vihkimisten järjestäminen Kannuksen seurakunnassaLue lisää »29.6.2020Ruoka-apuaLue lisää »11.2.2020Lapsille tekemistä Lastenkirkko.fiLue lisää »23.12.2019Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut 01.01.2020 alkaenLue lisää »26.9.2019Hyvällä Tuulella lähetysjuhlien 2019 kuvia ja videoitaLue lisää »26.3.2019alkaen 1.2.2019 haudanhoitosopimukset/hautakiven oikaisutLue lisää »10.1.2019Kannuksen seurakunnan laskutusosoiteLue lisää »

Kokoukset

Avioliitto - Siunausta yhteiseen elämään

"Rakkaus on kärsivällinen, 
rakkaus on lempeä." (1. Kor. 13:4)

Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä keskeistä on siunauksen pyytäminen. Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon.

Seurakunta rukoilee Jumalan siunausta avioparille. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä, vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Avioliitto perustuu parin valintaan ja päätökseen. Ilmaistessaan tahtonsa rakastaa toinen toistaan vihittävät sitoutuvat avioliittoon ja siihen, että tekevät parhaansa, jotta kumpikin voisi olla siinä onnellinen.

Linkki järjestämis-/toimitaohjeisiin korona aikana

KIRKON KORISTELUalttari.jpg

Kirkko on Jumalan palvelemiseen pyhitetty huone, siksi se on kaunistettava aina sen arvon mukaisesti. Tyylikkäästi ja kauniisti koristettu kuori antaa kuvan kirkon asianmukaisesta kunnioittamisesta. Vihkimistilaisuutta varten kirkkoa koristeltaessa voidaan käyttää kukkia ja kynttilöitä.

Seurakunnan puolesta alttarille tulee yksi kukkakimppu. Muut kukat järjestäjät hankkivat itse. Alttarin kukkakimppu noudattelee kirkkovuoden liturgisia värejä ja kesäaikaan käytetään luonnonkukkia. Koska tämä kukkakimppu useinkaan ei sovi yhteen muiden koristelujen kanssa, on häiden järjestäjillä lupa tuoda halutessaan oma kimppu (tai kaksi) alttarille vihkimisen ajaksi. Kirkossa on normaalikokoisia maljakoita joita voi lainata.

Muussa koristelussa on esim. seuraavia vaihtoehtoja:

- kukkakimput tai kynttilät alttarikaiteen reunalle

- irtokukkia alttarikaiteen reunalle

- kukkakimput lattiamaljakoissa vihkiryijyn molemmille puolille

- pienet kukkakimput penkkien päissä kirkon etuosassa

Kirkkosalin lattialle ei saa ripotella kukkia, ainoastaan kuoriin vihkiryijyn ja maton reunoille. Riisiä tai muita jyviä ja siemeniä ei saa heitellä enää sisällä eikä ulkona.

Kirkon keskiristillä on lähetyskynttelikkö, joka osaksi tai kokonaan sytytettynä on juhlallinen koriste vihkimistilaisuudessa. Siihen mahtuu 48 kynttilää, 50 centtiä/kpl. Kynttilöiden sytyttämisestä on etukäteen sovittava suntion kanssa, kuten myös kynttilöiden maksusta. Kynttilöistä saadut rahat käytetään lähetystyöhön.

Kaikissa kirkon koristeluun liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä suntioon puh. 044 282 4515.

Seurakunnan kanttoriin puh. 044 282 4512  on hyvä ottaa yhteyttä häämusiikin valinnassa. Kirkkoherranvirastossa on lainattavissa häämarssi- ja lauluja hääparille CD-levyjä, jotka helpottavat musiikin valinnassa.