Yhteystiedot

Kannuksen seurakunta
Valtakatu 13
69100 Kannus
p. 044 5878 630
fax. 06 873 873
kannus(at)evl.fi
Asiakaspalvelu hoidetaan toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostitse 13.3.2020 alkaen.

Messu

Sunnuntaisin jumalanpalvelus/messu klo 10.00 kirkossa

Joka kuukauden 1. su perhekirkko klo 10 kirkossa. Ei kesäaikaan!

Ajankohtaista

13.3.2020TOISTAISEKSI SEURAKUNTA JÄRJESTÄÄ VAIN SANAJUMALANPALVELUKSIA JA TOIMITUKSIALue lisää »23.3.2020Ruoka-apuaLue lisää »18.3.2020TARVITSETKO SINÄ TAI LÄHEISESI KAUPPA-APUA?Lue lisää »18.3.202017.03.2020 alkaen hautajaisten, ristiäisten ja vihkimisten järjestäminen Kannuksen seurakunnassaLue lisää »17.3.202016.03.2020 Suomen Ev.Lut. kirkon piispojen ohje seurakunnilleLue lisää »11.2.2020Lapsille tekemistä Lastenkirkko.fiLue lisää »4.2.2020Su 12.07.2020 HAUTAUSMAAJUHLA klo 13Lue lisää »23.12.2019Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut 01.01.2020 alkaenLue lisää »26.9.2019Hyvällä Tuulella lähetysjuhlien 2019 kuvia ja videoitaLue lisää »26.3.2019alkaen 1.2.2019 haudanhoitosopimukset/hautakiven oikaisutLue lisää »10.1.2019Kannuksen seurakunnan laskutusosoiteLue lisää »

Kokoukset

KIRKOLLISET ILMOITUKSET

Päivitetty 26.03.2020

HAUTAAN SIUNATTU

Unto Alvari Ainali 89 v 11 kk 15 pv

SEURAKUNNAN VIIKKO

To 26.3.

RUOKA-APUA sitä todella tarvitseville klo 19 seurakuntatalon parkkipaikalla. Huomaa uudet poikkeustilanteesta johtuvat käytännöt, joilla yritämme pienentää koronaviruksen tartuntariskiä:

- Valmiiksi tehdyt ruokakassit jaetaan ulkona. Ethän tule sisään seurakuntatalolle.

- Kassin sisältöön ei itse voi vaikuttaa.

- Ethän tule paikalle odottamaan jakelua yhtään aikaisemmin.

- Pidä koko ajan riittävä, vähintään metrin etäisyys muihin ja huolehdi hygieniasta.

- Poistu heti ruokakassin saatuasi.

- Jos sinulla on yhtään hengitystieoireita, ethän tule paikalle. Kysy voisiko joku läheinen tai tuttava hakea sinulle ruokakassin.

- Jos kuulut riskiryhmään, kysy voisiko joku läheinen tai tuttava hakea sinulle ruokakassin.

Su 29.3.

SANAJUMALANPALVELUS klo 10 kirkossa, Kai Juvila, Riina Nurmimäki, Ahto Huhtala ja jp-ryhmä 6. .

 

LAPSI-, VARHAISNUORISO- JA NUORISOTYÖ

Kaikki kerhot, donkkis, nuortenillat, koulukahvila, isoskoulutus ja rippikoulun kokoontumiset jäävät toistaiseksi tauolle koronaepidemian vuoksi.

MUUTA

Herättäjä-Yhdistyksen verkkoseurat osoitteessa www.facebook.com/herattaja torstaisin klo 19 (ei kiirastorstaina).

 

TIEDOTUS

Jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina on keskeytetty koko Suomen ev.lut. kirkossa toistaiseksi. Jumalanpalvelukset kuitenkin pidetään sanajumalanpalveluksina jokaisessa seurakunnassa siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Tilaisuudet kuvataan ja lähetetään internetissä. Kannuksen seurakunnan jumalanpalvelus on kuultavissa ja katsottavissa sunnuntaisin klo 10 Facebook sivulla Kannuksen seurakunta. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu näin etäyhteyksin niihin osallistuvista. Kannuksen seurakunnan jumalanpalvelus on kuultavissa ja katsottavissa sunnuntaisin klo 10 Facebook sivulla Kannuksen seurakunta. Jumalanpalvelusten seurakunta muodostuu näin etäyhteyksin niihin osallistuvista. Seurakunnan kotisivujen https://www.kannuksenseurakunta.fi/ etusivulla on linkki "Osallistu Kannuksen seurakunnan jumalanpalvelukseen", joka kautta pääset lähetykseen. Lähetykseen pääsee linkin kautta, vaikka ei olisi kirjautuneena Facebookissa osoitteessa.

Kannuksen kirkko on auki jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten klo 11 -12. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus vaan mahdollisuus yksityiseen hiljentymiseen.

Kirkkoherranvirastossa

huolehditaan edelleen seurakunnan elämään liittyvistä asioista ja tapahtumista, mutta yhteydenpito virastoon ja työntekijöihin tapahtuu sähköisesti tai puhelimella. Yksityinen ehtoollisenvietto kodeissa ja laitoksissa on tässä poikkeustilanteessa mahdollista. Kannuksen seurakunnan työntekijät ovat valmiita palvelemaan seurakuntalaisia ehtoollisenvieton ja sielunhoidon avulla.

Jumalanpalvelusten uudelleen järjestelyn lisäksi kirkkomme seurakunnissa joudutaan rajoittamaan kokoontumiskiellon perusteella kaikkien toimitusten osallistujamäärä kymmeneen henkilöön. Tämä rajoitus koskee hautajaisia, kastetilaisuuksia ja avioliittoon vihkimisiä. Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Kaikki muu toiminta on seurakunnan tiloissa toistaiseksi kielletty.

Seurakunta on läsnä aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa. Kannuksen seurakunnan Aamun Sana joka aamu Instagramissa ja Facebookissa. Kahavitauko ma-pe klo 13 Instagram live @kannuksenseurakunta

Seurakunnassa huolehditaan myös diakonisista tehtävistä mm. ruoka-avun ja muun avustustoiminnan osalta.

RUOKA-APUA

sitä todella tarvitseville klo 19 seurakuntatalon parkkipaikalla. Huomaa uudet poikkeustilanteesta johtuvat käytännöt:

- Valmiiksi tehdyt ruokakassit jaetaan ulkona.

- Ethän tule paikalle odottamaan jakelua yhtään aikaisemmin.

- Pidä koko ajan vähintään kahden metrin etäisyys muihin ja huolehdi hygieniasta.

- Poistu heti ruokakassin saatuasi.

- Jos kuulut riskiryhmään tai sinulla on yhtään hengitystieoireita, ethän tule paikalle. Kysy voisiko joku läheinen tai tuttava hakea sinulle ruokakassin.

KAUPPA-APUA

Oletko yli 70-vuotias ja tarvitset apua kaupassa käymiseen, koska hallitus on velvoittanut sinut jäämään kotiin? Ensisijaisesti toivomme sinun kysyvän apua läheisiltä ja naapureilta. Jos naapurit ja tuttavat tarjoavat apua, ota apu vastaan. Jos tällaista apua ei ole mahdollista saada, Kannuksen seurakunta ja Lions Club voivat auttaa. Soita diakoniatyöntekijälle ma-to klo 10-14 numeroon 044 282 4514. Yhteystietosi annetaan eteenpäin, jotta kaupassa kävijä voi soittaa sinulle ja kysyä kauppalistan sekä sopia maksutavasta etukäteen. Saat ostoksista kuitin. Maksun ostoksista voit hoitaa käteisellä tai tilisiirrolla, jonka auttaja tuo mukanaan. Myös korttimaksu siirrettävällä maksupäätteellä onnistuu tarvittaessa. Jos mikään edellä mainituista maksutavoista ei käy, seurakunta lähettää ostoksista laskun jälkikäteen. Auttajalle ei makseta palkkiota. Ostoksia ei tehdä joka päivä, vaan ne keskitetään maanantaille, keskiviikolle ja perjantaille. Pidäthän koko ajan riittävää etäisyyttä auttajaan. Vältä fyysistä kontaktia myös maksuvaiheessa. Ostokset saatuasi ja maksettuasi pese kätesi huolellisesti. Seurakunta välittää kauppa-apua luotettavina pitämiensä henkilöiden kautta, mutta ei ota vastuuta rahankäyttöön liittyvistä riskeistä. HUOM! Auttaja ei missään tilanteessa ota vastaan pankkikorttiasi tai kysy tunnuslukuasi, tilitietojasi tai verkkopankkitunnuksiasi. Tarvitset pankkikorttiasi ja tunnuslukuasi vain siinä tapauksessa, että maksat seurakunnan työntekijälle maksupäätteellä. Silloinkaan tunnuslukusi ei tule työntekijän tietoon. Jos epäilet jonkun muun harjoittavan rikollista toimintaa seurakunnan kauppa-avun nimissä, ota yhteyttä poliisiin ja seurakuntaan.

Vaikka joudumme sulkemaan tiloja ja toimintoja, silmien, korvien ja sydänten on oltava sitäkin enemmän auki. Tasavallan presidentin kehotuksen mukaisesti meidän on syytä lisätä henkistä läheisyyttä, vaikka fyysistä etäisyyttä joudutaankin kasvattamaan. Rohkaiskoon meitä kaikkia Jumalan sana: "Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani." (Psalmi 23: 4)

Saamme luottaa Jumalan huolenpitoon vaikeinakin aikoina ja jättää rukouksessa kaikki asiamme, myös huolemme ja pelkomme, Hänen käsiinsä.

 

Erkki Huuki

kirkkoherra

SEURAA TIEDOTUSKANAVIA:

www. kannuksenseurakunta.fi

Facebook: Kannuksen seurakunta

Instagram: kannuksenseurakunta

Kirkkoherra 044 2824 510

Kappalainen 044 0824 589

Lehtori 044 2824 513

Diakoni 044 2824 514

Nuorisotyönohjaaja 044 7461 374

Talouspäällikkö 044 2824 511

Suntio 044 2824 515

Kiinteistötyöntekijä 044 3025 019

Kirkkoherranvirasto 044 5878 630

sähköpostiosoitteet on muotoa (linkki yhteystietoihin:) etunimi.sukunimi@evl.fi