Yhteystiedot

Kannuksen seurakunta
Valtakatu 13
69100 Kannus
p. 044 5878 630
fax. 06 873 873
kannus(at)evl.fi
Asiakaspalvelu hoidetaan toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostitse.

Messu

Sunnuntaisin jumalanpalvelus/messu klo 10.00 kirkossa

Joka kuukauden 1. su perhekirkko klo 10 kirkossa. Ei kesäaikaan!

Ajankohtaista

5.1.2021Jumalanpalvelusten kolehtikohteetLue lisää »8.12.2020Hautajaisten, ristiäisten ja vihkimisten järjestäminen Kannuksen seurakunnassaLue lisää »29.6.2020Ruoka-apuaLue lisää »11.2.2020Lapsille tekemistä Lastenkirkko.fiLue lisää »23.12.2019Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut 01.01.2020 alkaenLue lisää »26.9.2019Hyvällä Tuulella lähetysjuhlien 2019 kuvia ja videoitaLue lisää »26.3.2019alkaen 1.2.2019 haudanhoitosopimukset/hautakiven oikaisutLue lisää »10.1.2019Kannuksen seurakunnan laskutusosoiteLue lisää »

Kokoukset

Kaste

Linkki järjestämis-/toimitaohjeisiin korona aikana

KASTEEN SANOMAkastemalja.jpg

Kaste on pyhä pesu, jossa ihminen pestään puhtaaksi synnin syyllisyydestä. Kaste on siis merkki siitä, että Kristuksen sovittama ja puhdistama ihminen kuuluu Jeesukselle. Lapsi tarvitsee ravintoa säännöllisesti. Samoin kristityksi kastettu ihminen tarvitsee hengen ravintoa sanan ja rukouksen kautta. Nimen lapselle antavat ja päättävät vanhemmat. Kasteen yhteydessä nimi on tärkeä. Syntien anteeksiantamisen lahja valmistettiin kauan sitten Jeesuksen ristillä kaikkia varten. Kastettavaa puhutellaan nimeltä, että olisi aivan selvää, kuka saa sillä hetkellä omakseen Jumalan hyvän lahjan elämää ja ikuisuutta varten. Kaste on ainutkertainen lahja, eikä sitä tarvitse koskaan uusia. Jos kasteen lahja joutuu hukkaan ja uskomme sammuu, me tarvitsemme uudelleen uskomista ja kääntymistä takaisin Taivaan tien ja Jumalan sanan tuntemiseen.

KASTE JA OPETUS

Opetus on kasteessa saadun lahjapaketin avaamista ja henkilökohtainen usko Jeesukseen on kasteen siunauksen käyttöön ottamista ja siitä elämistä. Kaste on voiman lähde kristittynä elämiseen, siksi opetuksen antaminen on tärkeää. Lapsella on paljon oppimista.

Vanhemmat ovat lapselle tärkeä esimerkin antaja, myös kristillisen elämän suhteen. Lapsen puolesta rukoileminen, Raamatun kertomusten lukeminen ja hartaushetkiin osallistumiset jäävät lämpiminä lapsen mieleen, kun vanhemmat, isovanhemmat tai kummit ovat niissä mukana. Tässä opetustehtävässä kotiseurakuntanne tahtoo antaa täyden tukensa Teille lapsen opetustehtävässä. Seurakunnan lapsi-, kerho- ja nuorisotoiminta sekä jumalanpalveluselämä ovat hyvä tuki kasteopetukseen. Kasteen yhteydessä tunnustamme kristillisen uskomme. Sen uskon ja armon varassa eläjiksi saamme myös päivittäin liittyä lastemme kanssa. Ohjatkaa pienokaistanne elämään kristillisen seurakunnan yhteydessä.

KUMMIT

Kirkkomme järjestyksen mukaan jokaisella kastettavalla tulee olla vähintään kaksi kummia, jotka ovat konfirmoituja evankelis-luterilaista uskoa tunnustavan kirkon jäseniä. Raamatun ja kirkon opetuksen mukaista on myös, että kummeiksi kutsuttavat pariskunnat ovat kristilliseen avioliittoon vihittyjä.  Kummit on tarkoitettu Teille vanhemmille avuksi kristillisessä kasvatustehtävässä. Kummius onkin seurakunnallinen luottamustehtävä. Kummien tehtäviin kuuluu huolehtia, että lapsi kasvaa Raamatun sanan tuntemisessa ja Jeesuksen ystävänä. Kummit ovat esirukoilijoita ja ystäviä.

KASTEESTA SOPIMINEN

Kasteesta voitte sopia soittamalla kirkkoherranvirastoon tai suoraan papille. Kastava pappi ottaa yhteyden kastekotiin viimeistään kastetta edeltävän päivän aikana.

Seurakunnalla on kaksi kastemekkoa, joita saa maksutta lainata. Varaukset tehdään virastosta, josta mekon voi hakea edellisellä viikolla virastoaikaan.