Yhteystiedot

Kannuksen seurakunta
Valtakatu 13
69100 Kannus
p. 044 5878 630
fax. 06 873 873
kannus(at)evl.fi

Messu

Sunnuntaisin jumalanpalvelus/messu klo 10.00 kirkossa

Joka kuukauden 2. su perhekirkko klo 10 kirkossa ja Jumalanpalvelus vaihdellen eri kylillä klo 12. Ei kesäaikaan!Ajankohtaista

11.12.2017AVOIN TALOUSPÄÄLLIKÖN VIRKA hakemukset 20.12.2017 klo 14 mennessäLue lisää »11.12.2017Ti 19.12. KIRKKOKONSERTTI "Seimes äären seisahdun"Lue lisää »16.11.2017JOULULAHJAVINKITLue lisää »15.11.2017Adventin ja joulun ajan ohjelma v. 2017Lue lisää »2.10.2017v. 2017 haudanhoitosopimukset/hautakiven oikaisutLue lisää »14.2.2017KOLEHTIKOHTEET V. 2017 Kannuksen seurakunnassaLue lisää »

Kokoukset

Ma 4.12. KIRKKONEUVOSTON KOKOUS klo 18 pappilassa.

Ti 12.12. KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS klo 18 Laurentiussalissa

Kaste

KASTEEN SANOMAkastemalja.jpg

Kaste on pyhä pesu, jossa ihminen pestään puhtaaksi synnin syyllisyydestä. Kaste on siis merkki siitä, että Kristuksen sovittama ja puhdistama ihminen kuuluu Jeesukselle. Lapsi tarvitsee ravintoa säännöllisesti. Samoin kristityksi kastettu ihminen tarvitsee hengen ravintoa sanan ja rukouksen kautta. Nimen lapselle antavat ja päättävät vanhemmat. Kasteen yhteydessä nimi on tärkeä. Syntien anteeksiantamisen lahja valmistettiin kauan sitten Jeesuksen ristillä kaikkia varten. Kastettavaa puhutellaan nimeltä, että olisi aivan selvää, kuka saa sillä hetkellä omakseen Jumalan hyvän lahjan elämää ja ikuisuutta varten. Kaste on ainutkertainen lahja, eikä sitä tarvitse koskaan uusia. Jos kasteen lahja joutuu hukkaan ja uskomme sammuu, me tarvitsemme uudelleen uskomista ja kääntymistä takaisin Taivaan tien ja Jumalan sanan tuntemiseen.

KASTE JA OPETUS

Opetus on kasteessa saadun lahjapaketin avaamista ja henkilökohtainen usko Jeesukseen on kasteen siunauksen käyttöön ottamista ja siitä elämistä. Kaste on voiman lähde kristittynä elämiseen, siksi opetuksen antaminen on tärkeää. Lapsella on paljon oppimista.

Vanhemmat ovat lapselle tärkeä esimerkin antaja, myös kristillisen elämän suhteen. Lapsen puolesta rukoileminen, Raamatun kertomusten lukeminen ja hartaushetkiin osallistumiset jäävät lämpiminä lapsen mieleen, kun vanhemmat, isovanhemmat tai kummit ovat niissä mukana. Tässä opetustehtävässä kotiseurakuntanne tahtoo antaa täyden tukensa Teille lapsen opetustehtävässä. Seurakunnan lapsi-, kerho- ja nuorisotoiminta sekä jumalanpalveluselämä ovat hyvä tuki kasteopetukseen. Kasteen yhteydessä tunnustamme kristillisen uskomme. Sen uskon ja armon varassa eläjiksi saamme myös päivittäin liittyä lastemme kanssa. Ohjatkaa pienokaistanne elämään kristillisen seurakunnan yhteydessä.

KUMMIT

Kirkkomme järjestyksen mukaan jokaisella kastettavalla tulee olla vähintään kaksi kummia, jotka ovat konfirmoituja evankelis-luterilaista uskoa tunnustavan kirkon jäseniä. Raamatun ja kirkon opetuksen mukaista on myös, että kummeiksi kutsuttavat pariskunnat ovat kristilliseen avioliittoon vihittyjä.  Kummit on tarkoitettu Teille vanhemmille avuksi kristillisessä kasvatustehtävässä. Kummius onkin seurakunnallinen luottamustehtävä. Kummien tehtäviin kuuluu huolehtia, että lapsi kasvaa Raamatun sanan tuntemisessa ja Jeesuksen ystävänä. Kummit ovat esirukoilijoita ja ystäviä.

KASTEESTA SOPIMINEN

Kasteesta voitte sopia soittamalla kirkkoherranvirastoon tai suoraan papille. Kastava pappi ottaa yhteyden kastekotiin viimeistään kastetta edeltävän päivän aikana.

Seurakunnalla on kaksi kastemekkoa, joita saa maksutta lainata. Varaukset tehdään virastosta, josta mekon voi hakea edellisellä viikolla virastoaikaan.